Русия не може да използва почти половината от валутните си резерви

...
Русия не може да използва почти половината от валутните си резерви
Коментари Харесай

Русия не може да използва почти половината от валутните си резерви

Русия не може да използва почти половината от валутните си запаси и вижда опасности за останалата част на фона на нараствания напън от Запада върху Китай, съобщи финансовият министър Антон Силуанов, представен от Блумбърг.

„ Общият размер на нашите запас е към 640 милиарда $, като към 300 милиарда са в такова положение, че не можем да ги използваме в този момент “, сподели той в изявление за държавната телевизия.

„ Виждаме какъв напън оказват западните страни върху Китай за ограничение на достъпа до запасите ни в юани. Мисля, че нашите партньорски връзки с Китай ще ни разрешат не просто да ги запазим, само че и да ги разтеглим “, добави той, съобщи manager.bg.

Замразяването на активите на Руската централна банка беше наложено като част от икономическите наказания против Москва за нашествието й в Украйна, която стартира на 24 февруари. Според личните данни на Русия, оповестени през януари, към 100 милиарда $ от запасите на страната са били държани в щатски долари към юни, което е 16,4% от общия общата сума по това време. Наличностите в евро са били 32,2% от общите валутни запаси, а тези в юани - 13,1% към края на юни 2021 година

Китай даде обещание да продължи естествените търговски връзки с Русия макар напускането на доста европейски и американски компании от страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР